Fagert är landet som blev vår lott och arvedel

Så firom dess fägring nu med en huskut omflidd hemside

Vi som bor i Jämtland vet hur vackert vi har det. Vi har vacker natur precis runt hörnet, men vi vill också att våra företags skyltfönster ska bli vackrare, därför startade vi vårt projekt ‘Huskut Omflidd’ – som är en direkt jämtländsk översättning av engelskans Extreme makeover. 

Många företag i Jämtland bedriver idag redan bra verksamheter med både hög lönsamhet samt bra arbetsförhållande för anställda, men just hemsidan som ska representera företaget brukar ofta falla i glömska. Hur kan vi bidra till att öka förståelsen ute hos företagen att ha en sån bra digital närvaro som möjligt? I en svårförstådd bransch med tekniska termer och främmande begrepp så vill vi försöka lätta på begreppen genom en ny och lite annorlunda touch. Vi hoppas att Huskut Omflidd skapar både nyfikenhet och delaktighet vilket vi tror kan leda till en större förståelse bland våra företagare ute i länet. 

Vårt projekt går således ut på att vi bjuder en kund på en helt ny hemsida som ska spegla deras verksamhet bättre och som förhoppningsvis driver in mer besökare. Projektet kommer pågå under ett antal veckor under våren 2022 och här får man då följa med på vår resa tillsammans med kunden mot en bättre digital närvaro. Vi kommer att publicera material löpande under projektets gång och det kan komma allt från tips, matnyttiga artiklar och saker att tänka, både som för kund och som webbutvecklare. Så häng på och se när vi förvandlar hemsidan från koja till slott.

#3

Uppföljningsmöte med kund
2 Juni 2022

Förseningar & uppföljningsmöte

Vi hade en förhoppning av att hemsidan skulle vara lanserad redan den 24:e maj och som ni säkerligen har märkt så har inte det infriats. Vi ligger så att säga efter i vår tidsplan men det är väl ändå rätt typiskt när det kommer till renoveringar. 😉

Däremot hade vi ett uppföljningsmöte med kunden förra veckan där vi tillsammans gick igenom den nya hemsidan. Allt från vart knappar ska länkas, vad som ska framhävas tydligare, vilka sektioner som ska flyttas och läggas till och inom vilka områden som vår fotograf ska få trolla fram nytt material.

Så vi är på god väg, vi ska bara finslipa några detaljer först så håll ut!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ vår hashtag #huskutomflidd och var först med att ta del av nya inlägg.

#2

Bild på Christine när hon arbetar med ny hemsida
11 Maj 2022

Vad som utgör en bra hemsida

Drygt en vecka har gått sedan vi drog igång vårt Huskut Omflidd-projekt där vi ska göra en ny hemsida åt JKVC. Så här kan det då se ut när vi jobbar med att utforma nya hemsidor, design ska sättas och kod ska skrivas. Men vad utgör egentligen en bra hemsida? Vi anser att förutom att hemsidan ska vara lätthanterlig och responsiv (anpassar sin layout och storlek utefter enheten du surfar ifrån så som dator, surfplatta eller mobil), så är innehållet det viktigaste. Det vi syftar främst på då är bildmaterial och textinnehåll, detta är något som ofta prioriteras ner och istället vill man lägga extra krut på designen och coola effekter eller animationer.

Men om ni tänker efter så har ni säkerligen någon gång beställt en produkt eller tjänst via nätet där bilden spelat en stor roll, kanske inte den avgörande rollen eftersom det oftast brukar vara priset, likaså har ni säkerligen även avböjt köp eller letat vidare just för att bilderna inte varit tilltalande nog. Det vi vill komma till är att bra bilder ofta avgör om kunder eller besökare kommer stanna kvar på din sida eller inte. Så lägg gärna lite kärlek på era bilder och som ni vet så säger en bild mer än tusen ord.

Över till textinnehåll som vi också anser är viktigt så kan det vara en bra idé att lägga några kronor på att anlita en riktig copywriter. Visste du att en korrekt formulerad mening kan berätta en hel historia eller sammanfatta ett livsverk? Viktigt här är att påpeka att det inte är mängden text som avgör huruvida en hemsida är bra eller dålig utan det viktiga är att hitta de rätta orden och de rätta sammansättningarna så att besökaren inte riskerar att missa kärnan i det du vill säga. Man vill inte mötas av hemsida som är sprängfylld med text för ingen orkar läsa det iallafall, särskilt inte om det dessutom är irrelevant eller upprepande på sina håll. Samtidigt kan en hemsida upplevas oseriös och ej tillförlitlig om den innehåller för lite text så det är minst sagt en konst att hitta balansen och förmedla budskapet korrekt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev eller följ vår hashtag #huskutomflidd och var först med att ta del av nya inlägg.

#1

3 Maj 2022

Jämtlands Kyl- & Värmecenter

För vårt Huskut Omflidd-projekt så har vi valt att arbeta med Jämtlands kyl- & värmecenters hemsida. JKVC är ett väletablerat företag i Jämtland som är specialister inom nästan allt som rör värme eller kyla. Deras hemsida som de har idag är uppbyggd genom WordPress vilket är ett populärt hemsideverktyg och är något vi kommer fortsätta med. Hemsidan byggdes en gång i tiden av oss och lanserades under 2019. Med andra ord så är den inte allt för gammal men då JKVC numera vill rikta in sig mer på företagsmarknaden än den privata så är det dags för en renovering. Vi kommer förnya utseendet och gå bort ifrån temat de har idag och därmed förvandla den från en koja till ett slott. I bildserien här bredvid ser ni en del skärmdumpar från deras befintliga hemsida plus en bild från vårt uppstartsmöte tillsammans med kunden.

I denna artikel har vi sammanfattat vad vi och JKVC kom fram till under vårt första möte och andra saker att tänka på när man bygger nytt. >>

Vi gör Jämtland snyggare digitalt.